26 Mayıs 2012 Cumartesi

Müzeyyen Senar - Aman Ormanci

ZEKİ MÜREN- BÖYLE BİR KARA SEVDA KARA TOPRAKLA BİTER

Ömer Altuğ-Nihavent Saz Semaisi.wmv

Reşat Aysu-Kürdi-li Hicazkâr Saz Semaisi

Tatyos Efendi Kürdilihicazkar Saz Semaisi

haydari


Malzemeler
Beyaz peynir
süzme yoğurt
sarmısak
nane
zeytinyağı

Yapılışı
Kibrit kutusu kadar yağlı beyaz peyniri çatal yardımıyla iyice ezin. Bir su bardağı kadar süzme yoğurdu ekleyin ve birbirleri içinde kaybolana kadar karıştırın. Üzerine nane ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sarmısağı tuz ile karıştırark ezin ve zeytinyağı ile birlikte karışma ekleyin ve karıştırın. Dilerseniz resimdeki gibi süsleyin :)

havuç mezesi

Malzemeler
havuç
süzme yoğurt
zeytin yağı (sızma ve riviera)
sarmısak
soğan

Yapılışı
havuçları rendeleyip, kendi suyunda haşlıyoruz. Diğer yandan süzme yoğurt, sarmısak ve sızma zeytinyağını karıştırıyoruz ve haşlanmış havuçlara ekliyoruz. (sarmısakları ezerken tuz kullanırsanız daha çok çözülür) Ayrı bir kapta riviera zeytinyağında ince ince doğranmış soğanları yakıyoruz ve karışımın üstünü süslüyoruz. (sakın mayonez eklemeyin, mayonez rakı içeni bozar.)



kavuuuun

evveeeeeeeeeeeet saat 6 ya geliyor...
cumartesi akşamı yavaş yavaş demlenmek gerek...
küçük bir kavun alıp, bir rakı koyuyoruz...
veeeee yavaş yavaş başlıyoruz :)

21 Mayıs 2012 Pazartesi



ÇOK LEZZETLİ BİR MEZE TARİFİ;

Malzemeler
Beyaz Peynir
Ceviz
Zeytinyağı
Kırmızı Biber

Yapılışı
Cevizleri elinizde kırın ve aynı miktarda beyaz peynir ile cevizin yağı peynire geçene kadar karıştırın. Üstüne biraz zeytinyağı gezdirin ve tekrar karıştırın. Üstüne biraz kırmızı biber dökün ve tekrar karıştırın. Kırmızı biberin rengi karışıma geçene kadar karıştırın.

Servis için zeytinyağı ve kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz.